25 Ocak 2012 Çarşamba

HTML'e Giriş

HTML çeşitli programlarla da yazılmaktadır. Fakat biz ilk önce Windows'un sahip olduğu Not Defterinde İlk çalışmamızı yapacağız. Çeşitli programlar bize hazırlılığı sağlıyor fakat neyin ne olduğunu bilmek ve kodlara hakim olmak için ilk önce Not Defterinden başlayacağız.


Yapmamız gereken ilk önce bir Not Defteri çalıştırmak. Sonrada içine aynen bu şekilde;
<html>
<head>
<title>İlk Sitem</title>
</head>
<body>Merhaba Bilgisayar Dünyası </body>
</html>


yazdıktan sonra not defterinin Dosya menüsünden Kaydet düğmesine basıp dosya adını  index.html olarak kayıt etmenizi istiyorum. Burada index yerine herhangi bir şey de yazabilirsiniz. Fakat Türkçe karakterler "ş,ğ,ö,ü,ç,ı" kullanmamak şartıyla tabi. Ama kesinlikle uzantısını ".html yada .htm " olarak kayıt edin. Böylece ilk web sitenizi oluşturmuş oldunuz. :)


Burada önemli bir husus taglar yani html de tanımlı kodlar "< > " arasında yazılır ve daimada "</ > olmak üzere açılan her tag kapatılır. Buna özenle dikkat etmelisiniz.


<html> tagı yazılanların tarayıcı tarafından web uzantılı sayfa olarak algılamasını sağlar.
<head> tagı sayfada bulunan başlıca etiketleri , meta taglarını içinde bulundurup çalıştırır. İleride bu konuya değineceğiz.
<title> Sayfa başlığını oluşturur. Mutlaka head taglarının içinde yazılmalıdır. Örnekte olduğu gibi.
<body> tagı içeriği sağlar. Görüntülemek istediğimiz her şey body taglarının arasında yer alır. Tarayıcı tarafından yorumlanıp ekranda gösterilir.




Bir sonraki derste görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder